Rybí karbanátky se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kapr obecný
  • 30 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 115.3 mg
  • Draslík 238.1 mg
  • Vláknina 657.8 mg
  • Vitamín A 657.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené rybí maso nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    V míse s mlékem namočíme žemli, kterou po 2 minutách vyjmeme a vymačkáme z mléka.

  • 3

    Žemli nakrájíme a smícháme s připravenou rybou, přimícháme žloutek, citrónovou kůru, sýr a sůl.

  • 4

    Z hotové směsi vyválíme pár malých šišek, které obalíme ve strouhance.

  • 5

    Šišky smažíme za stálého otáčení na oleji přibližně 3 minuty.

Komentáře k receptu