Vlámská karbonáda
Suroviny
- 240 g Cibule
- 750 g Vepřová panenka
- 100 g Anglická slanina
- 10 g Sádlo škvařené
- 6 g Cukr moučkový
- 24 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Petržel kudrnka
- 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 2 ks Bobkový list
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 20 g
- Sodík 844 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 111.3 mg
- Draslík 1156.2 mg
- Vláknina 2899 mg
- Vitamín A 2899 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Panenku odblaníme a pokrájíme na širší kousky. Maso necháme osmahnout na rozpáleném sádle.
-
2
Slaninu pokrájíme na drobné kousky a přidáme ke smažícímu se masu.
-
3
Maso přendáme do zapékací mísy.
-
4
Šťávu z masa zaprášíme moukou, podlijeme pivem a vývarem.
-
5
Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, přimícháme k masu.
-
6
Vše lehce zaprášíme cukrem a zalijeme hotovou omáčkou, přidáme veškeré koření.
-
7
Přiklopené necháme péct 120 minut při 165 °C.