Plíčkový guláš
Suroviny
- 20 g Cukr moučkový
- 500 g Cibule
- 1000 g Vepřové plíce
- 50 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 ml Zakysaná smetana
- 20 ml Ocet vinný
- 20 ml Omáčka sójová
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Pepř černý celý
- 3 ks Nové koření celé
- 1 ks Knedlík kynutý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 25 g
- Sodík 519 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 680.6 mg
- Draslík 1226.4 mg
- Vláknina 21262.4 mg
- Vitamín A 21262.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plíčky dobře opereme, vložíme do hrnce s vodou, osolíme, ochutíme bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Vaříme hodinu a čtvrt. Plíčky vyjmeme, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na kostičky.
-
2
V jiném hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme středně tmavou jíšku. Přisypeme pokrájenou cibuli, podlijeme vývarem z plíčků, povaříme 15 minut, přidáme kostičky masa, dochutíme cukrem, octem a sojovou omáčkou. Přimícháme smetanu, necháme přejít varem a podáváme.
-
3
Vhodnou přílohou je houskový knedlík.