Plíčkový guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 20 g Cukr moučkový
  • 500 g Cibule
  • 1000 g Vepřové plíce
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 20 ml Ocet vinný
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 3 ks Nové koření celé
  • 1 ks Knedlík kynutý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 680.6 mg
  • Draslík 1226.4 mg
  • Vláknina 21262.4 mg
  • Vitamín A 21262.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plíčky dobře opereme, vložíme do hrnce s vodou, osolíme, ochutíme bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Vaříme hodinu a čtvrt. Plíčky vyjmeme, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V jiném hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme středně tmavou jíšku. Přisypeme pokrájenou cibuli, podlijeme vývarem z plíčků, povaříme 15 minut, přidáme kostičky masa, dochutíme cukrem, octem a sojovou omáčkou. Přimícháme smetanu, necháme přejít varem a podáváme.

  • 3

    Vhodnou přílohou je houskový knedlík.

Komentáře k receptu