Žampionový salát se špenátem a šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1416 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 165.7 mg
- Draslík 1567 mg
- Vláknina 19673.5 mg
- Vitamín A 19673.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 180.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky, rozložíme na talíři a pokapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí. Uvaříme vejce natvrdo(max 10 minut) a hned zchladíme ve studené vodě. Oloupeme, oddělíme bílky, které nakrájíme nadrobno. Žloutky v misce utřeme s hořčicí, smetanou a jogurtem do jemného krému. Nakonec přidáme pokrájené bílky a nasekanou pažitku, sůl, pepř a lehce promícháme.
-
2
Polovinu špenátových listů nakrájíme na proužky a v míse promícháme s plátky žampionů a šunkou nakrájenou na kostičky, osolíme. Druhou polovinou špenátových listů vysteleme mělkou mísu, na listy rozložíme žampionovou směs a na ni navršíme smetanovou omáčku. Je možné salát rozdělit i po porcích a omáčku dát do misky zvlášť, aby si každý nabral podle potřeby.