Skopové maso v kapustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kapusta hlávková
  • 15 g Pažitka
  • 400 g Rýže dušená
  • 600 g Skopová plec
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Cibule
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 680 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 702.4 mg
  • Vláknina 9902.8 mg
  • Vitamín A 9902.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 158.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky, osolíme, okmínujeme a lehce posypeme moukou. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme kostky masa, zprudka opečeme. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a osmahneme s masem. Podlijeme vodou a dusíme 40 minut. Nyní vsypeme do hrnce nahrubo nakrájenou kapustu, prolisovaný česnek, majoránku, dusíme dalších 20 minut. Podléváme podle potřeby.

  • 2

    Hotový pokrm posypeme posekanou pažitkou a podáváme nejlépe s dušenou rýží.

Komentáře k receptu