Skopové maso s tuřínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 40 g
- Sodík 435 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 35.9 mg
- Draslík 118.5 mg
- Vláknina 6170.7 mg
- Vitamín A 6170.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostičky, bylinky posekáme, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme česnek, zpěníme a přidáme kostky masa. Promícháme, trochu opečeme, osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a dusíme 30 minut. Nyní přisypeme očištěný a na kostičky nakrájený tuřín, ochutíme libečkem, saturejkou, zalijeme bešamelem a dusíme dalších 30 minut. Hustotu šťávy upravujeme podléváním vodou.
-
3
Hotový pokrm podáváme s vařenými těstovinami.