Špagety s marsalou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 320 g Špagety, Makarony
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 ml Cukr krupice
  • 200 ml Víno Marsala
  • 1 ks Pórek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 509 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 16.3 mg
  • Draslík 365.4 mg
  • Vláknina 8932.5 mg
  • Vitamín A 8932.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi s máslem podusíme na velice mírném ohni nakrájený pórek, aby změkl, případně podléváme troškou vody.

  • 2

    Poté přilijeme víno a společně s cukrem vaříme asi 15 minut. Po odpaření vína zůstane sirupová omáčka. Dochutíme a dáme stranou.

  • 3

    Špagety ve slané vodě uvaříme a scedíme, když jsou úplně hotové.

  • 4

    Na talíř z nich za pomocí malé misky a vidličky utvoříme hnízdečka.

  • 5

    Zalijeme omáčkou z marsaly a posypeme sýrem nakrájeným na slabé

  • 6

    lupínky .

Komentáře k receptu