Lasagnetta s bramborami a hříbky na tymiánu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 804 kcal
- Sacharidy 127 g
- Tuky 23 g
- Sodík 661 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 121 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 487.5 mg
- Vláknina 3345 mg
- Vitamín A 3345 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hříbky očistíme navlhčenou papírovou utěrkou, odstraníme spodní část nožičky.
-
2
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky.
-
3
Šalotku nakrájíme nadrobno a v malém hrnci s olejem necháme zesklovatět. Přidáme brambory, rozmarýn, sůl a pepř a podusíme asi 7-8 minut, přitom podléváme troškou vývaru.
-
4
Houby nakrájíme na kousky a přidáme k bramborám, posypeme tymiánem a dochutíme.
-
5
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Rozdělíme na talíře, přitom střídáme jejich barvy, a mezi ně dáváme 1 lžíci směsi hub a brambor.