Lasagnetta s bramborami a hříbky na tymiánu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Hříbky čerstvé
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 600 g Těstoviny Lasagne
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Brambory rané
  • 1 ks Šalotka
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 804 kcal
  • Sacharidy 127 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 661 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 121 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 487.5 mg
  • Vláknina 3345 mg
  • Vitamín A 3345 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hříbky očistíme navlhčenou papírovou utěrkou, odstraníme spodní část nožičky.

  • 2

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Šalotku nakrájíme nadrobno a v malém hrnci s olejem necháme zesklovatět. Přidáme brambory, rozmarýn, sůl a pepř a podusíme asi 7-8 minut, přitom podléváme troškou vývaru.

  • 4

    Houby nakrájíme na kousky a přidáme k bramborám, posypeme tymiánem a dochutíme.

  • 5

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Rozdělíme na talíře, přitom střídáme jejich barvy, a mezi ně dáváme 1 lžíci směsi hub a brambor.

Komentáře k receptu