Králík s rajčaty a sýrem pecorino
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 24 g
- Sodík 541 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 994.4 mg
- Vláknina 6902.5 mg
- Vitamín A 6902.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králičí řízky nakrájíme na velmi tenké plátky, větší plátky rozkrojíme ještě napůl. Rajčata necháme okapat a nakrájíme na tenké proužky. Lístky bazalky otrháme od stonků a nakrájíme rovněž na proužky.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej. Maso v něm na prudkém ohni opečeme, osolíme, opepříme a vždy opět vyjmeme. K vypečené šťávě přidáme bílé víno, přimícháme rajčata, kapary a bazalku, přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a opět přidáme maso.
-
3
Sýr pecorino (sýr ovčí tvrdý) zbavíme kůry a rozlámeme na malé kousky. Spolu s omáčkou smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.