Králík s rajčaty a sýrem pecorino

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Králičí maso
  • 125 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Bazalka
  • 30 g Kapary
  • 30 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno bílé
  • 12 ks Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 541 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 994.4 mg
  • Vláknina 6902.5 mg
  • Vitamín A 6902.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králičí řízky nakrájíme na velmi tenké plátky, větší plátky rozkrojíme ještě napůl. Rajčata necháme okapat a nakrájíme na tenké proužky. Lístky bazalky otrháme od stonků a nakrájíme rovněž na proužky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej. Maso v něm na prudkém ohni opečeme, osolíme, opepříme a vždy opět vyjmeme. K vypečené šťávě přidáme bílé víno, přimícháme rajčata, kapary a bazalku, přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a opět přidáme maso.

  • 3

    Sýr pecorino (sýr ovčí tvrdý) zbavíme kůry a rozlámeme na malé kousky. Spolu s omáčkou smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.

Komentáře k receptu