Dýňovo-mangoldová omáčka s hořčicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Hořčice
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Zázvor celý
  • 10 g Olej rostlinný
  • 400 g Dýně
  • 250 g Mangold
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 855 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 5.4 mg
  • Draslík 721.8 mg
  • Vláknina 5795 mg
  • Vitamín A 5795 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.6 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z dýně odstraníme jádra a vláknitou dužninu. Širokou řeznou plochou položíme poloviny dýně na pracovní plochu. Kůru postupně odkrajujeme větším nožem. Dýni poté nakrájíme na struhadle na plátky a následně nožem na proužky.

  • 2

    Mangold omyjeme a očistíme, listy nakrájíme na proužky široké asi 1 cm a ve vroucí slané vodě je asi minutu předvaříme. Potom slijeme vodu, mangold prudce ochladíme ledovou vodou a necháme dobře okapat.

  • 3

    Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a velmi jemně nasekáme. Máslo s olejem necháme rozpustit v hrnci a poté na něm 3-4 minuty na středním ohni opékáme dýni s cibulí, česnekem a zázvorem. Průběžně mícháme. Nakonec přidáme mangold a ještě krátce opečeme.

  • 4

    K zelenině přilijeme vývar, přidáme hořčici a ochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu