Kuřecí maso plněné fíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Fíky sušené
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 25 g Mandle
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Šunka parmská
  • 15 g Tabasco
  • 50 g Sýr Čedar
  • 50 ml Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 836 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 118.1 mg
  • Draslík 640.5 mg
  • Vláknina 2477.5 mg
  • Vitamín A 2477.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky omyjeme a osušíme. Do každého uděláme po straně kapsu, uvnitř potřeme tabascem.

  • 2

    Fíky a sýr nakrájíme na malé kostičky, slané mandle nasekáme. Vše smícháme a naplníme tím kapsy. Řízky zvenku slabě potřeme solí a pepřem, zabalíme do plátku šunky, konce zajistíme jehlami na rolády nebo párátkem.

  • 3

    Rozehřejeme pánev a ní ohřejeme přepuštěné máslo. Kuřecí řízky smažíme z každé strany na slabém až středně velkém plameni asi 7 minuty — šunka nesmí příliš zhnědnout. Přilijeme sherry, krátce povaříme a pánev odstavíme. Řízky přikryjeme a necháme ještě 5 min. dojít, servírujeme.

  • 4

Komentáře k receptu