Vepřové závitky s červeným vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 48 g
- Sodík 506 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 121 mg
- Draslík 417.6 mg
- Vláknina 7197 mg
- Vitamín A 7197 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3798.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky osušíme a rovnoměrně naklepeme na tenko. Potřete hořčicí a posypeme majoránkou. Okraje řízků namažeme čajovkou. Okurky podélně rozpulíme a položíme je na čajovku. Řízky zarolujeme a zajistíme jehlami nebo nití. Ze všech stran posolíme a opepříme.
-
2
Rozehřejeme pánev a pak na ní na středně velkém plameni ohřejeme olej. Roládky necháme ze všech stran zhnědnout asi 7 min. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, přidáme a ještě 3 minuty smažíme. Přilijeme víno, přidáme rajčata a trochu je rozmačkáme. Roládky přikryjeme a na velkém plameni necháme asi 3O minut dusit.
-
3
Ochutíme, navrch pokapeme jogurt a hned servírujeme.