Krůtí řízek v jemném obalu z lískových oříšků
Suroviny
- 60 g Cibule
- 600 g Krůtí prsa
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 6 g Muškátový oříšek
- 150 ml Vývar slepičí
- 1 ks Banány
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Kari koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 26 g
- Sodík 719 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 179.4 mg
- Draslík 661.6 mg
- Vláknina 4760 mg
- Vitamín A 4760 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a slabě zaprášíme moukou. Vajíčko rozšleháme s 1 lžící vody, nastrouhané lískové oříšky nasypeme na talíř. Předehřejeme troubu na 60 °C (horkovzdušná 500). Rozehřejeme nejprve pánev a pak na ní na středně velkém plameni ohřejeme máslo. Řízky obalíme ve vajíčku, pak v oříšcích a smažíme z každé strany 4-5 min.
-
2
Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme na jemné kousky. Řízky vyndáme z pánve a udržujeme je teplé. V omastku po smažení podusíme cibuli asi 3 min., aby zůstala světlá. Nasypeme navrch kari a přilijeme vývar. Banány oloupeme, rozmačkáme a smícháme se smetanou. Dáme na pánev a vše necháme jednou přejít varem. Ochutíme solí a pepřem; řízky úhledně urovnáme na talíře a zalijeme omáčkou.