Vajíčkový salátek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 6 krajíc Chléb toastový
  • 1 kávová lžička Citrony
  • 0.25 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 0.35 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 92 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 163.8 mg
  • Draslík 188.7 mg
  • Vláknina 1644 mg
  • Vitamín A 1644 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme natvrdo dvě vejce.

  • 2

    Ve zbylých vejcích obalíme toastový chléb. Osmahneme jej, rozkrájíme na kostičky a pokapeme kečupem.

  • 3

    Do mísy nakrájíme uvařená vejce, na půlky rajčátka, posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Zakapeme citronem, osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu