Hovězí na rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 60 g Rajčata
  • 200 g Hovězí maso zadní
  • 20 g Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 444 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 145.1 mg
  • Vláknina 1649.5 mg
  • Vitamín A 1649.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zadní hovězí pokrájíme na nudličky. Rajčata nakrájíme na plátky a vložíme do většího rendlíku, v němž jsme na oleji zpěnili pokrájenou cibuli, přidáme maso, ochutíme pepřem, solí a pod pokličkou dusíme. Když je maso poloměkké, vlijeme víno a bez poklice necháme probublávat, dokud není maso měkké.

  • 2

    Servírujeme s vařenými brambory.

Komentáře k receptu