Jelení steak s bylinkovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 39 g
- Sodík 837 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 190.4 mg
- Draslík 714.2 mg
- Vláknina 662.5 mg
- Vitamín A 662.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Podle potřeby zbavíme steaky tuku a šlach. Maso lehce naklepeme, opepříme a protkneme špekem.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, steaky osmažíme. Čím je steak silnější, tím delší bude doba smažení (krvavý asi 8 minut, mírně propečený asi 10 minut, propečený asi 12 minut). Po obrácení osmaženou stranu osolíme, později osolíme i druhou stranu.
-
3
Steaky upravíme na předehřátý talíř, obložíme plátkem bylinkového másla.