Jelení steak s bylinkovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jelení maso
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 120 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 120 g Máslo bylinkové
  • 7.04 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 837 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 190.4 mg
  • Draslík 714.2 mg
  • Vláknina 662.5 mg
  • Vitamín A 662.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podle potřeby zbavíme steaky tuku a šlach. Maso lehce naklepeme, opepříme a protkneme špekem.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, steaky osmažíme. Čím je steak silnější, tím delší bude doba smažení (krvavý asi 8 minut, mírně propečený asi 10 minut, propečený asi 12 minut). Po obrácení osmaženou stranu osolíme, později osolíme i druhou stranu.

  • 3

    Steaky upravíme na předehřátý talíř, obložíme plátkem bylinkového másla.

Komentáře k receptu