Vepřová žebírka s omeletou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 658 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 33 g
- Sodík 4415 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 267.3 mg
- Draslík 772.3 mg
- Vláknina 19586.2 mg
- Vitamín A 19586.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žebírka naklepeme, ochutíme pepřem, solí, u kosti trochu nařízneme a usmažíme na rozehřátém másle z obou stran. Maso vyndáme z pánve a udržujeme teplé.
-
2
V pánvi rozehřejeme ještě lžíci čerstvého másla, přisypeme porci hranolků, které orestujeme ze všech stran. V hrnku rozkvedláme vejce, přimícháme k němu 3 lžíce mléka, špetku soli, pepře a 2 lžíce mouky. Touto směsí zalijeme hranolky v pánvi a počkáme, až vejce ztuhne. Omeletu s hranolkami položíme na talíř a navrch upravíme usmažené žebírko. Tento postup ještě třikrát zopakujeme.
-
3
Podáváme ozdobené plátky kyselé okurky.