Vepřová žebírka s omeletou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 160 g Mouka polohrubá
  • 400 g Hranolky
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Vepřová žebra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 4415 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 267.3 mg
  • Draslík 772.3 mg
  • Vláknina 19586.2 mg
  • Vitamín A 19586.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žebírka naklepeme, ochutíme pepřem, solí, u kosti trochu nařízneme a usmažíme na rozehřátém másle z obou stran. Maso vyndáme z pánve a udržujeme teplé.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme ještě lžíci čerstvého másla, přisypeme porci hranolků, které orestujeme ze všech stran. V hrnku rozkvedláme vejce, přimícháme k němu 3 lžíce mléka, špetku soli, pepře a 2 lžíce mouky. Touto směsí zalijeme hranolky v pánvi a počkáme, až vejce ztuhne. Omeletu s hranolkami položíme na talíř a navrch upravíme usmažené žebírko. Tento postup ještě třikrát zopakujeme.

  • 3

    Podáváme ozdobené plátky kyselé okurky.

Komentáře k receptu