Krevety zapékané s balkánským sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1022 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 219.5 mg
- Draslík 318.3 mg
- Vláknina 3274.6 mg
- Vitamín A 3274.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné krevety povaříme chvíli v menším množství vody. Scedíme a vývar ponecháme.
-
2
Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájená rajčata, vodu z krevet, oregano, sůl, pepř a povaříme, dokud omáčka nezhoustne.
-
3
Vezmeme pečicí sáčky, do každého vložíme porci krevet, zalijeme omáčkou a posypeme nadroleným balkánským sýrem. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
-
4
Podáváme posypané nasekanou petrželkou.