Zelné závitky s klobásou a vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 60 g Tuk
  • 300 g Vepřové maso mleté
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Klobása Dunajská
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 157.5 mg
  • Vláknina 542.9 mg
  • Vitamín A 542.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí povaříme v osolené vodě, košťál vyřízneme a hlávku rozebereme na jednotlivé listy. Silnější žebra naklepeme.

  • 2

    Poté si připravíme náplň: Klobásu umeleme, přidáme ji k mletému masu, smícháme s jemně nakrájenou cibulí a namočenými vymačkanými žemlemi. Okořeníme, osolíme a spojíme s vejcem.

  • 3

    Na každý list dáme lžíci náplně, svineme a převážeme nití. Urovnáme do vymaštěného pekáče, podlijeme horkou vodou a dusíme v troubě doměkka. Ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu