Zelné závitky s klobásou a vepřovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 25 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 157.5 mg
- Vláknina 542.9 mg
- Vitamín A 542.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí povaříme v osolené vodě, košťál vyřízneme a hlávku rozebereme na jednotlivé listy. Silnější žebra naklepeme.
-
2
Poté si připravíme náplň: Klobásu umeleme, přidáme ji k mletému masu, smícháme s jemně nakrájenou cibulí a namočenými vymačkanými žemlemi. Okořeníme, osolíme a spojíme s vejcem.
-
3
Na každý list dáme lžíci náplně, svineme a převážeme nití. Urovnáme do vymaštěného pekáče, podlijeme horkou vodou a dusíme v troubě doměkka. Ozdobíme nasekanou petrželkou.