Dušené kuře ze Středomoří
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 911 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 57 g
- Sodík 536 mg
- Bílkoviny 75 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 332 mg
- Draslík 1192.2 mg
- Vláknina 7927.5 mg
- Vitamín A 7927.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.4 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké pánvi se silným dnem a nepřilnavým povrchem opečeme na oleji na poměrné prudkém ohni kuřecí maso po obou stranách dozlatova. Naběračkou s otvory je přeneseme do kastrolu. Přebytečný tuk vylijeme.
-
2
Cibuli a papriku nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a vše opečeme na pánvi na středním ohni. Zeleninu přidáme ke kuřecímu masu do kastrolu.
-
3
Maso a zeleninu smícháme s pomerančovou kůrou a šťávou, kuřecím vývarem, rajčaty.
-
4
Pokrm přivedeme k varu, zmírníme oheň, kastrol přikryje pokličkou. Pozvolna dusíme zhruba hodinu. Během té doby několikrát promícháme. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájený čerstvý tymián a černé olivy bez pecek, sůl a pepř podle chuti.
-
5
Hotový pokrm rozdělíme na nahřátě talíře, posypeme pomerančovou kůrou a tymiánem. Kuře podáváme s křupavým pečivem.