Sorbet z rajčat a vína
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 162 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 2 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 383.8 mg
- Vláknina 6000 mg
- Vitamín A 6000 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaná, semen zbavená rajčata najemno pokrájíme a rozmixujeme.
-
2
Přimícháme studený masový vývar a červené víno. Přidáme nakládaný pepř. Osolíme a ochutíme ginem. Vložíme na 2 hodiny do mrazničky.
-
3
Zamícháme metlou a dáme znovu mrazit. Toto několikrát opakujeme, až vznikne sorbet. Bazalku opláchneme, vodu setřepeme, lístky otrháme a nakrájíme na jemné nudličky. Sorbet ozdobíme a podáváme.