Vepřová roláda z panenky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Bramborová kaše
  • 200 g Játra vepřová
  • 100 g Strouhanka
  • 200 g Vepřový výřez
  • 700 g Vepřová panenka
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Kmín celý
  • 3 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1035 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 320.1 mg
  • Draslík 1305.7 mg
  • Vláknina 4455.2 mg
  • Vitamín A 4455.2 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou panenku nařízneme tak, aby vznikl větší plát. Vepřové maso s játry umeleme na strojku, smícháme se strouhankou, s 1 smaženým a 1 syrovým vejcem, s posekanou petrželkou, osolíme a dobře promícháme. Plát potřeme hořčicí, rozložíme na něj masovou nádivku, plát zabalíme do rolády a omotáme nití. Na rozpáleném oleji nejdříve zprudka opečeme kolem dokola, potom vložíme do pekáčku i s výpekem, okmínujeme, podlijeme trochou vody a pečeme 35 minut.

  • 2

    Roládu zbavíme nitě, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu