Brusinková omáčka s rostbífem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 5 g Citronová kůra
  • 20 g Jíška instantní
  • 10 g Koření mexické
  • 200 g Brusinky
  • 150 ml Víno červené
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Omáčka hot salsa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 767 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 220 mg
  • Draslík 172.8 mg
  • Vláknina 6036.8 mg
  • Vitamín A 6036.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 250 °C. Do masa vetřeme je olejem se směsí koření. Rostbíf položíme do vymaštěného pekáče na rošt a pečeme 15 minut. Teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 20-40 minut podle toho, jak chceme mít maso propečené (málo až středně). Brusinky, 150 ml vody, červené víno, cukr a citronovou kůru svaříme na hustou šťávu, slijeme ji přes síto a šťávu zachytíme. Vymačkáme šťávu z pomeranče a doplníme ji brusinkovou šťávou na 500 ml. Vmícháme instantní jíšku a povaříme. Přidáme prolisovaný česnek a výpek z masa a brusinky. Dochutíme worcesterskou omáčkou.

Komentáře k receptu