Brusinková omáčka s rostbífem
Suroviny
- 200 g Cukr krupice
- 5 g Citronová kůra
- 20 g Jíška instantní
- 10 g Koření mexické
- 200 g Brusinky
- 150 ml Víno červené
- 150 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 ks Pomeranče
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Omáčka hot salsa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 767 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 33 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 220 mg
- Draslík 172.8 mg
- Vláknina 6036.8 mg
- Vitamín A 6036.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 250 °C. Do masa vetřeme je olejem se směsí koření. Rostbíf položíme do vymaštěného pekáče na rošt a pečeme 15 minut. Teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 20-40 minut podle toho, jak chceme mít maso propečené (málo až středně). Brusinky, 150 ml vody, červené víno, cukr a citronovou kůru svaříme na hustou šťávu, slijeme ji přes síto a šťávu zachytíme. Vymačkáme šťávu z pomeranče a doplníme ji brusinkovou šťávou na 500 ml. Vmícháme instantní jíšku a povaříme. Přidáme prolisovaný česnek a výpek z masa a brusinky. Dochutíme worcesterskou omáčkou.