Rajská omáčka s červeným vínem a Tortellini
Suroviny
- 250 g Cibule
- 400 g Rajčata
- 100 g Smetana 12% (konzumní)
- 100 g Salám Mortadela
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Paprika mletá sladká
- 250 g Mozzarella
- 10 g Oregano čerstvé
- 400 g Těstoviny Tortellini sýrové
- 250 ml Víno červené
- 100 ml Víno portské
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 784 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1234 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 116.4 mg
- Draslík 700.7 mg
- Vláknina 11489 mg
- Vitamín A 11489 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvedeme k varu dostatečné množství vody, osolíme a těstoviny uvaříme al dente. Papriky oloupeme a nakrájíme na velmi jemné proužky. Cibuli rovněž nakrájíme na tenké proužky, česnek prolisujeme. Zahřejeme olivový olej a papriky, cibuli a česnek trochu opečeme. Přilijeme červené a portské víno, přidáme bobkový list a tekutinu vyvaříme na jednu třetinu. Přidáme rajčata, práškovou papriku a smetanu a necháme jednou přejít varem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Vymastíme zapékací mísu a rozložíme do ní těstoviny. Přelijeme je rajskou omáčkou a poklademe plátky salámu a plátky mozarelly. Osolíme, opepříme a posypeme několika lístky oregana. V horké trou-bě zapékáme 25-30 minut. Před podáváním posypeme zbývajícím čerstvým oreganem.