Okurková omáčka s garnáty a fettuccine
Suroviny
- 400 g Těstoviny Fettuccine
- 5 g Sůl
- 250 g Okurka salátová
- 70 g Šalotka
- 250 g Mascarpone
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Cukr krupice
- 250 g Garnát obecný
- 30 g Olivy černé
- 100 g Sýr Gruyére
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 980 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 54 g
- Sodík 1082 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 256 mg
- Draslík 367.5 mg
- Vláknina 7821.5 mg
- Vitamín A 7821.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme a těstoviny uvaříme al dente.
-
2
Okurku oloupeme, podélně rozčtvrtíme a vybereme semena. Potom ji nakrájíme na kostky o hraně asi 1 cm. Česnek a šalotku jemně nakrájíme a osmažíme na 2 lžících horkého másla. Přidáme kostky okurky a dusíme 5 minut. Vmícháme chilli papričku a mascarpone a vaříme dalších 5 minut. Ochutíme solí, citronovou šťávou, cayenským pepřem, koprem a cukrem.
-
3
Těstoviny slijeme a zjemníme zbývajícím máslem. Garnáty vložíme do omáčky a prohřejeme. Olivy nakrájíme na úzké proužky a přidáme je do omáčky. Těstoviny smícháme s omáčkou a čerstvě nastrouhaný sýr podáváme zvlášť.