Rajská cibulová omáčka k pórku
Suroviny
- 300 g Cibule
- 10 g Med včelí
- 600 g Pórek
- 5 g Sůl
- 40 g Máslo čerstvé
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Koriandr čerstvý
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 10 g Petržel - nať
- 20 g Sýr Parmezán
- 3 g Muškátový oříšek
- 30 ml Olej olivový
- 10 ml Omáčka sójová
- 2 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 18 g
- Sodík 886 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 15.4 mg
- Draslík 818.1 mg
- Vláknina 13451 mg
- Vitamín A 13451 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.1 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek očistíme a odkrojíme tmavě zelené listy. Důkladně omyjeme a v malém množství osolené vody vaříme 8-10 minut tak, aby zelenina zůstala křupavá.
-
2
Okapaný pórek rozložíme do zapékací mísy, polijeme jej máslem. Posypeme solí, pepřem a muškátovým oříškem, uchováme v teple.
-
3
Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Spolu s česnekem, koriandrovými semeny a bobkovými listy krátce osmažíme na olivovém oleji. Přidáme rajčata a nezakryté vaříme, dokud nevznikne krémová omáčka. Ochutíme solí, pepřem, medem, sójovou omáčkou a nasekanou petrželkou. Odstraníme tvrdé koření. Omáčkou přelijeme pórek a v troubě krátce zahřejeme. Posypeme nastrouhaným parmezánem.