Ostrá papriková omáčka k zeleninovým špízům
Suroviny
- 150 g Cibule
- 300 g Cuketa
- 250 g Lilek
- 100 g Žampiony čerstvé
- 200 g Paprika červená
- 80 g Paprika žlutá
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 40 g Koriandr čerstvý
- 50 g Kečup
- 300 g Kukuřice
- 10 g Česnek
- 50 g Protlak rajčatový
- 40 ml Olej olivový
- 1 ks Chilli paprička
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 19 g
- Sodík 503 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 707.7 mg
- Vláknina 11387.5 mg
- Vitamín A 11387.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 125.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a rozpůlíme. Očistíme, omyjeme a osušíme cukety, lilek a žampiony. Z cuket, lilku a kukuřice nakrájíme osm stejně velkých kousků, zbytky cuket a lilku nakrájíme nadrobno. Očistíme jednu červenou a žlutou papriku, omyjeme a rozkrájíme na 4 díly. Zeleninu napícháme na čtyři dlouhé špízy. Trochu oleje smícháme se solí a pepřem, směsí potřeme zeleninu, grilujeme do křupava. Zbývající papriky rozčtvrtíme, očistíme, oloupeme, nakrájíme
-
2
na jemné proužky. Zbylou zeleninu, papriky, česnek a chilli papričku dusíme 2 minuty na oleji. Přidáme rajský protlak a kečup, vše svaříme na lehkou krémovou omáčku. Rozmixujeme ji nahrubo a dochutíme solí, pepřem a zeleným koriandrem.
-
3
Omáčku podáváme k zeleninovým špízům teplou nebo studenou.