Švestková omáčka s kachními prsy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kiwi
  • 100 g Med včelí
  • 60 g Povidla švestková
  • 5 g Sůl
  • 20 g Česnek
  • 5 g Pepř bílý celý
  • 600 g Kachní prsa
  • 5 g Skořice celá
  • 1 g Koriandr celý
  • 100 ml Omáčka sójová
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Sherry brandy
  • 10 ml Olej slunečnicový
  • 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 ks Hřebíček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 574 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 538.2 mg
  • Vláknina 3970 mg
  • Vitamín A 3970 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek prolisujeme a smícháme se sójovou omáčkou, sherry a medem. Maso omyjeme, osušíme, potřeme směsí a zabalíme do mrazicího sáčku. Necháme marinovat 24 hodin. Troubu předehřejeme na 170 °C. Rozehřejeme olej, osušíme maso, osolíme je a opepříme. Stranu s kůží opékáme 5 minut, potom maso otočíme a 15-20 minut ponecháme v horkém oleji. Na arašídovém oleji zprudka opražíme koriandr, přidáme větší špetku mletého hřebíčku a skořice, ocet, citronovou šťávu, švestková povidla a vymícháme hladkou omáčku. Podáváme spolu s plátky masa a kiwi.

  • 2

    Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.

Komentáře k receptu