Švestková omáčka s kachními prsy
Suroviny
- 100 g Kiwi
- 100 g Med včelí
- 60 g Povidla švestková
- 5 g Sůl
- 20 g Česnek
- 5 g Pepř bílý celý
- 600 g Kachní prsa
- 5 g Skořice celá
- 1 g Koriandr celý
- 100 ml Omáčka sójová
- 20 ml Citronová šťáva
- 100 ml Sherry brandy
- 10 ml Olej slunečnicový
- 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 ks Hřebíček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 19 g
- Sodík 574 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 538.2 mg
- Vláknina 3970 mg
- Vitamín A 3970 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek prolisujeme a smícháme se sójovou omáčkou, sherry a medem. Maso omyjeme, osušíme, potřeme směsí a zabalíme do mrazicího sáčku. Necháme marinovat 24 hodin. Troubu předehřejeme na 170 °C. Rozehřejeme olej, osušíme maso, osolíme je a opepříme. Stranu s kůží opékáme 5 minut, potom maso otočíme a 15-20 minut ponecháme v horkém oleji. Na arašídovém oleji zprudka opražíme koriandr, přidáme větší špetku mletého hřebíčku a skořice, ocet, citronovou šťávu, švestková povidla a vymícháme hladkou omáčku. Podáváme spolu s plátky masa a kiwi.
-
2
Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.