Květáková polévka s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Hovězí maso přední
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 ks Květák
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř bílý celý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 51 mg
  • Draslík 495.5 mg
  • Vláknina 23568 mg
  • Vitamín A 23568 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme hovězí vývar.

  • 2

    Půl hodiny před koncem varu přidáme bobkový list, sůl, pepř a jednu celou oloupanou cibuli.

  • 3

    Poté vývar přecedíme, cibuli a koření odstraníme a maso nakrájíme.

  • 4

    Květák rozebereme, druhou cibuli nakrájíme, mrkev oloupeme a nastrouháme.

  • 5

    Obojí opečeme na másle.

  • 6

    Procezený osolený vývar uvedeme do varu, vložíme květák a vaříme doměkka.

  • 7

    Přidáme opečenou cibuli, mrkev a maso a vše povaříme.

  • 8

    Posypeme koprem.

Komentáře k receptu