Telecí játra s cibulovou omáčkou
Suroviny
- 500 g Cibule
- 80 g Hrozinky
- 600 g Játra telecí
- 40 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 30 g Petržel - nať
- 10 g Cukr krupice
- 3 g Muškátový oříšek
- 5 g Tymián čerstvý
- 25 g Oříšky piniové
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 40 ml Olej olivový
- 400 ml Vývar z hovězích kostí
- 30 ml Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 33 g
- Sodík 962 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 518 mg
- Draslík 1327.3 mg
- Vláknina 8147 mg
- Vitamín A 8147 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 26.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kolečka cibule osmažíme na oleji dozlatova, přidáme otrhané lístky tymiánu, osolíme a přidáme špetku cukru. Slijeme přes síto a ochucený olej odložíme stranou.
-
2
Na nudličky nakrájená játra lehce posypeme moukou. Dvě lžíce másla a ochucený olej zahřejeme v pánvi a játra ze všech stran důkladně opečeme. Osolíme, opepříme, promícháme s octem a zalijeme vývarem. Přidáme cibuli a necháme povařit. Na závěr vsypeme okapané hrozinky, piniová jádra, nastrouhaný muškátový oříšek a ochutíme petrželkou.