Brusinková omáčka k falešné kančí pečeni
Suroviny
- 120 g Cibule
- 20 g Křen
- 10 g Sůl
- 250 g Cukr krupice
- 400 g Zelenina kořenová
- 15 g Jalovec
- 150 g Zakysaná smetana
- 10 g Pepř černý celý
- 500 g Brusinky
- 40 ml Olej olivový
- 250 ml Víno červené
- 250 ml Ocet vinný červený
- 1 ks Pomeranče
- 3 ks Bobkový list
- 1 ks Nové koření celé
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 2 stroužek Česnek
- 12 plátek Vepřová kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 12 g
- Sodík 688 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 14.2 mg
- Draslík 316.5 mg
- Vláknina 14248.4 mg
- Vitamín A 14248.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červené víno, ocet a 250 ml vody svaříme s cibulí, česnekem, kořením, cukrem, solí a plátky pomeranče. Marinádu necháme vychladnout, přelijeme jí maso, jež pak marinujeme 2 dny.
-
2
Maso vyjmeme, osušíme a vetřeme do něj sůl a pepř. Marinádu přecedíme. Maso opečeme v horkém oleji. Přidáme polévkovou zeleninu a polovinu marinády a dusíme 70-80 minut. Během této doby několikrát obrátíme a podle potřeby přiléváme marinádu. Omyté brusinky smícháme s cukrem a prudce vaříme 3 minuty. Hotové maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Šťávu protřeme sítem, znovu povaříme a smícháme s 5 lžícemi uvařených brusinek. Přidáme zakysanou smetanu, podle potřeby sůl a pepř a omáčku dochutíme nastrouhaným křenem.