Vařené hovězí maso s omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 17 g
- Sodík 376 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 173 mg
- Draslík 998.7 mg
- Vláknina 17757 mg
- Vitamín A 17757 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso uvaříme v hrnci s osolenou vodou, do které jsme přidali kuličky pepře a kousek cibule. Vaříme 2 hodiny. Uvařené maso nakrájíme na plátky.
-
2
Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou větší cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme plátky masa a z obou stran orestujeme. Maso vyndáme, cibuli v pánvi posypeme moukou, chvilku pražíme a podlijeme vývarem z masa. Přilijeme bílé víno a omáčku vaříme 15 minut. Omáčku stáhneme z ohně a opatrně vmícháme žloutek rozkvedlaný v trošce vývaru z masa. Již nevaříme.
-
3
Na talíře upravíme plátky masa, přelijeme omáčkou a posypeme posekanou petrželkou.