Česnekovo-petrželkové máslo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 83 g
- Sodík 1950 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 288.7 mg
- Vláknina 5560 mg
- Vitamín A 5560 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 112.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do másla vmícháme petrželku a utřený česnek. Ochutíme solí, pepřem a vychladíme.
-
2
Pro výraznější chuť můžeme přidat několik kapek koňaku. Ochucená másla můžeme připravit ve větším množství, utvoříme z nich válečky a zamrazíme je. Nebo z vychlazeného válečku můžeme nakrájet jednotlivé porce, zabalíme je zvlášť a pak zamrazíme. Toto máslo používáme nejčastěji se šneky, na rychlé prohřátí krevet na pánvi nebo na grilovaná masa.
-
4