Česnekovo-petrželkové máslo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 6 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 1950 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 288.7 mg
  • Vláknina 5560 mg
  • Vitamín A 5560 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 112.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do másla vmícháme petrželku a utřený česnek. Ochutíme solí, pepřem a vychladíme.

  • 2

    Pro výraznější chuť můžeme přidat několik kapek koňaku. Ochucená másla můžeme připravit ve větším množství, utvoříme z nich válečky a zamrazíme je. Nebo z vychlazeného válečku můžeme nakrájet jednotlivé porce, zabalíme je zvlášť a pak zamrazíme. Toto máslo používáme nejčastěji se šneky, na rychlé prohřátí krevet na pánvi nebo na grilovaná masa.

  • 4

Komentáře k receptu