Zapečená treska s fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 819 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 143 g
- Sodík 702 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 109.5 mg
- Draslík 3306.1 mg
- Vláknina 44927.5 mg
- Vitamín A 44927.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.8 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole propláchneme, dáme do hrnce s vodou a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den je uvaříme, slijeme a necháme okapat. Oloupeme mrkev a nakrájíme ji na kolečka. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme je a odstraníme semínka. Dužninu nakrájíme na větší kousky. V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme v něm mrkev s cibulí. Pak přidáme rajčata, fazole a bylinky. Zalijeme vodou a 2 hodiny na mírném ohni povaříme doměkka. Nakonec osolíme a přidáme česnek.
-
2
Předehřejeme troubu na 200 °C. Filet nakrájíme na 4 porce. Uvařené fazole přemístíme do zapékací misky a navrch položíme rybu, osolíme, opepříme a vše pokryjeme smetanou. Vložíme do trouby a přibližně 15 minut zapečeme dozlatova. Na stůl servírujeme v zapékací nádobě posypané petrželkou.