Zapečená treska s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 600 g Treska aljašská
  • 400 g Fazole bílé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Mrkev kořen
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 819 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 143 g
  • Sodík 702 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 109.5 mg
  • Draslík 3306.1 mg
  • Vláknina 44927.5 mg
  • Vitamín A 44927.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.8 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole propláchneme, dáme do hrnce s vodou a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den je uvaříme, slijeme a necháme okapat. Oloupeme mrkev a nakrájíme ji na kolečka. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme je a odstraníme semínka. Dužninu nakrájíme na větší kousky. V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme v něm mrkev s cibulí. Pak přidáme rajčata, fazole a bylinky. Zalijeme vodou a 2 hodiny na mírném ohni povaříme doměkka. Nakonec osolíme a přidáme česnek.

  • 2

    Předehřejeme troubu na 200 °C. Filet nakrájíme na 4 porce. Uvařené fazole přemístíme do zapékací misky a navrch položíme rybu, osolíme, opepříme a vše pokryjeme smetanou. Vložíme do trouby a přibližně 15 minut zapečeme dozlatova. Na stůl servírujeme v zapékací nádobě posypané petrželkou.

Komentáře k receptu