Treska na kysaném zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 750 g Treska aljašská
  • 600 g Zelí kysané
  • 5 g Kmín celý
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 10 ks Jalovec
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 973 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 315.8 mg
  • Draslík 1349.6 mg
  • Vláknina 9940.8 mg
  • Vitamín A 9940.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.7 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, poté přidáme kysané zelí, vývar, kmín, jalovec a bobkový list. Dusíme na mírné teplotě asi 20 minut. Tresku nakrájíme na pruhy a okořeníme solí a pepřem. Poté zelí přemístíme do zapékací misky a na něj položíme maso. Rozmícháme žloutky, zakysanou smetanu a nasrouhaný ementál, směsí vše přelijeme a v předehřáté troubě pečeme 15 minut při 180 °C.

Komentáře k receptu