Pečený rejnok s ementálem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 17 g
- Sodík 669 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 151.8 mg
- Draslík 76.3 mg
- Vláknina 1380.5 mg
- Vitamín A 1380.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hluboké pánve vložíme rybu, víno, máslo, sekaný česnek, tymián, bobkový list, hřebíček, sůl, pepř a mouku. Přivedeme k varu a při mírné teplotě povaříme 5 minut.
-
2
Rybu vyjmeme a vložíme do vymazaného pekáčku. Vývar přecedíme a zredukujeme na polovinu. Omáčku přelijeme přes rybu, zasypeme sýrem a v troubě, předehřáté na 210 °C, zapečeme asi 10 minut.