Parma s amarantem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1224 kcal
- Sacharidy 154 g
- Tuky 36 g
- Sodík 536 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 110 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1078.8 mg
- Vláknina 29121.2 mg
- Vitamín A 29121.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby dobře očistíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou. Lehce obalíme v hladké mouce a osmažíme na rozpáleném oleji, potom i s výpekem poskládáme na pekáček.
-
2
Rozmixujeme rajčata a v míse důkladně promícháme s nasekaným amarantem, petrželkou, bobkovým listem, špetkou oregana, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
-
3
Vzniklou omáčkou polijeme ryby v pekáčku a 20 minut zapékáme. Ihned podáváme.