Parma s amarantem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 800 g Amarant - Laskavec
  • 5 g Oregano sušené
  • 6 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 100 g Petržel - nať
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1000 g Parma
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1224 kcal
  • Sacharidy 154 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 536 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 110 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1078.8 mg
  • Vláknina 29121.2 mg
  • Vitamín A 29121.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby dobře očistíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou. Lehce obalíme v hladké mouce a osmažíme na rozpáleném oleji, potom i s výpekem poskládáme na pekáček.

  • 2

    Rozmixujeme rajčata a v míse důkladně promícháme s nasekaným amarantem, petrželkou, bobkovým listem, špetkou oregana, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.

  • 3

    Vzniklou omáčkou polijeme ryby v pekáčku a 20 minut zapékáme. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu