Kambala v letní zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 14 g
- Sodík 689 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 597.1 mg
- Vláknina 4340.8 mg
- Vitamín A 4340.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V 0,5 l vody 15 minut povaříme nahrubo nakrájenou cibuli, odřezky z mořského jazyka, na plátky nakrájené žampiony a 1/2 bobkového listu. Vývar scedíme a uchováme. Mrkev nakrájíme na malinké kostičky, ze zelené části pórku nakrájíme malé čtverečky. Rybí vývar zredukujeme na 200 ml, přidáme nakrájenou zeleninu a rybí filety a pomalu vaříme 3-5 minut. Filety položíme do předehřátých hlubokých talířů a uchováme v teple (případně přikryté v troubě při 60 °C). Do vývaru přidáme víno a provaříme. Chceme-li, metličkou do vývaru vmícháme velmi vychlazené máslo nakrájené na malé kousky, až vznikne lehce zahuštěná omáčka. Když máslo přidat nechceme, vývar zredukujeme prudším varem, osolíme, opepříme a ochutíme cayenským pepřem. Rybí filety přelijeme vývarem, ozdobíme petrželí.