Filety z dorády na bramborovém salátu s rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Mořský ďas
  • 750 g Brambory
  • 40 g Cibulka jarní
  • 250 g Rajčata
  • 150 g Rukola
  • 150 g Vývar zeleninový
  • 60 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 ml Olej olivový
  • 150 ml Ocet vinný
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 663 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 736 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 50.7 mg
  • Draslík 2092.6 mg
  • Vláknina 15350 mg
  • Vitamín A 15350 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce a necháme zchladnout.

  • 2

    Připravíme ingredince na salát - očistíme jarní cibulky a nakrájíme na krátké špalíky, rajčata rozpůlíme, rukolu nahrubo nasekáme a česnek nakrájíme na drobno. V míse smícháme vlažný zeleninový vývar, ocet, olivový olej, sůl, pepř, cukr a část nakrájeného čsneku. Brambory oloupeme a rozpůlíme. Veškeré ingredience v míse opatrně smícháme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, osolené filety opečeme z každé strany cca 2 minuty, posypeme nahrubo nasekanout petřelí a česnek. Dopékáme další 2 minuty.

  • 4

    Bramborový salát rozdělíme na talíře, upravíme filety z dorády a podáváme.

Komentáře k receptu