Filety z dorády na bramborovém salátu s rukolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 663 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 42 g
- Sodík 736 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 50.7 mg
- Draslík 2092.6 mg
- Vláknina 15350 mg
- Vitamín A 15350 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce a necháme zchladnout.
-
2
Připravíme ingredince na salát - očistíme jarní cibulky a nakrájíme na krátké špalíky, rajčata rozpůlíme, rukolu nahrubo nasekáme a česnek nakrájíme na drobno. V míse smícháme vlažný zeleninový vývar, ocet, olivový olej, sůl, pepř, cukr a část nakrájeného čsneku. Brambory oloupeme a rozpůlíme. Veškeré ingredience v míse opatrně smícháme.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, osolené filety opečeme z každé strany cca 2 minuty, posypeme nahrubo nasekanout petřelí a česnek. Dopékáme další 2 minuty.
-
4
Bramborový salát rozdělíme na talíře, upravíme filety z dorády a podáváme.