Zapečené bifteky s ledvinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Petržel kudrnka
  • 600 g Hovězí kýta
  • 300 g Telecí ledviny
  • 30 g Cibule
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Bujón hovězí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 18414 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 372 mg
  • Draslík 1070.2 mg
  • Vláknina 832 mg
  • Vitamín A 832 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky, posypeme solí, pepřem a trochu naklepeme.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na kolečka, žampiony na plátky, petrželku posekáme. Ledvinky nakrájíme na slabé plátečky.

  • 3

    Kulatou formu na dorty vymažeme máslem, na dno položíme plátky masa, na ně kolečka cibule a petrželku. Po celé ploše masa položíme plátečky ledvinek a nakonec plátky žampionů. Podlijeme bujónem, zakryjeme alobalem, propíchneme na 4 různých místech a vložíme do trouby. Pečeme 2 hodiny.

Komentáře k receptu