Hovězí svíčková po tyrolsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 19 g
- Sodík 590 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 63.5 mg
- Draslík 976.6 mg
- Vláknina 6117 mg
- Vitamín A 6117 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Spařená rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme na kolečka, petrželku posekáme a česnek prolisujeme.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli a necháme zpěnit. Zalijeme troškou octa, necháme trochu odpařit a přidáme rajčata. Osolíme, opepříme, přidáme špetku petrželky a česnek. Promícháme a necháme povařit 15 minut.
-
3
Maso nakrájíme na plátky, rozložíme do pekáčku a zalijeme dušenými rajčaty z pánve. Pekáček dáme do trouby a pečeme 10 minut.
-
4
Podáváme s bramborovou kaší.