Hovězí svíčková po tyrolsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 500 g Hovězí svíčková
  • 300 g Rajčata
  • 400 g Bramborová kaše
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 50 ml Balsamico ocet
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 590 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 63.5 mg
  • Draslík 976.6 mg
  • Vláknina 6117 mg
  • Vitamín A 6117 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spařená rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme na kolečka, petrželku posekáme a česnek prolisujeme.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli a necháme zpěnit. Zalijeme troškou octa, necháme trochu odpařit a přidáme rajčata. Osolíme, opepříme, přidáme špetku petrželky a česnek. Promícháme a necháme povařit 15 minut.

  • 3

    Maso nakrájíme na plátky, rozložíme do pekáčku a zalijeme dušenými rajčaty z pánve. Pekáček dáme do trouby a pečeme 10 minut.

  • 4

    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu