Kambala na cibuli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 21 g
- Sodík 517 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 730.7 mg
- Vláknina 1808.3 mg
- Vitamín A 1808.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a vykuchanou kambalu rozřízneme podél páteře na dvě poloviny a každou polovinu na 3 díly.
-
2
Šalotku a cibuli pokrájíme na tenká kolečka, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek, pokrájíme na tenké plátky.
-
3
Pekáč vymažeme máslem v silné vrstvě, na dno dáme šalotku a cibuli, plátky rajčat, prolisovaný česnek, bobkový list, posekanou petrželku, nyní vložíme porce ryby, posypeme solí a pepřem, podlijeme vínem, vývarem, pokapeme citronovou šťávou a rozpuštěným máslem. Dáme zapéct. Pečeme zakryté ve vyhřáté troubě přibližně 10 minut, odkryjeme pekáč a pečeme dalších 10 minut.
-
4
Porce ryby upravíme na talíře, obložíme cibulí a šalotkou z pekáče, přelijeme vlastním výpekem.