Závin s treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 700 g Treska aljašská
  • 150 g Kopřiva
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 5 g Bazalka
  • 100 g Smetana 12% (konzumní)
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 30 ml Olej olivový
  • 20 ml Dolin - Vermouth
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 638 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 74.8 mg
  • Draslík 902.4 mg
  • Vláknina 12180 mg
  • Vitamín A 12180 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, oleje, špetky soli a asi 1 dl vlažné vody zpracujeme těsto. Dáme ho do mísy a zakryté necháme odpočívat 30 minut.

  • 2

    Mezitím omyjeme rybí plátky a osušíme je. Dva pokrájíme na kousky a zbývající rozkrojíme na 3 části. Omyjeme bazalku, tymián a list šalvěje, osušíme je a nasekáme. Kopřivy, omyjeme, spaříme ve vařící vodě, pokrájíme na proužky a dáme stranou.

  • 3

    Na kousky pokrájené dva rybí plátky dáme do mixéru, přidáme kopřivy, vermut, špetku soli a špetku pepře a vše rozmixujeme na hladkou pastu. Přidáme bílek a bylinky a znovu vše rozmixujeme. Směs dáme do mísy a postupně do ní vmícháme smetanu.

  • 4

    Kusy ryby osolíme a opepříme a na každý dáme trochu rozmixované hmoty.

  • 5

    Rozválíme těsto na tenkou placku a ostrým nožem z ní vykrojíme čtyři obdélníky. Doprostřed každého obdélníku dáme rybu, okraje obdélníku přes ně přehneme a okraje stiskneme. Takto získáme čtyři "balíčky". Vymažeme pekáč trochou oleje, narovnáme do něho všechny čtyři "balíčky", potřeme je zbývajícím olejem a dáme pekáč na 12 minut do trouby předehřáté na 175 °C. Hotový pokrm podáváme horký.

Komentáře k receptu