Řezy z mořského jazyka s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 600 g Mořský jazyk
  • 50 g Lanýž
  • 80 g Sýr Gruyére
  • 250 g Těstoviny konzumní
  • 150 ml Voda pitná
  • 120 ml Bešamel
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 117.1 mg
  • Draslík 664.3 mg
  • Vláknina 1624.5 mg
  • Vitamín A 1624.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    V hrnci rozpustíme 1 lžíci másla, vložíme plátky ryb, osolíme, opepříme, vymačkáme šťávu z půlky citronu, podlijeme vodou, hrnec přiklopíme a vaříme 12 minut.

  • 3

    Okapané těstoviny smícháme s plátky lanýžů, 1 lžící másla, polovinou strouhaného sýra a polovinou bešamelu. Vložíme do máslem vymazaného pekáčku, na těstoviny položíme plátky vařených ryb, druhou polovinu bešamelu smícháme s vývarem, který nám zbyl po vaření ryb a pokrm v pekáčku jím zalijeme. Zasypeme druhou polovinou strouhaného sýra a dáme zapéct. Pečeme 10 minut.

Komentáře k receptu