Řezy z mořského jazyka s těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 27 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 117.1 mg
- Draslík 664.3 mg
- Vláknina 1624.5 mg
- Vitamín A 1624.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
-
2
V hrnci rozpustíme 1 lžíci másla, vložíme plátky ryb, osolíme, opepříme, vymačkáme šťávu z půlky citronu, podlijeme vodou, hrnec přiklopíme a vaříme 12 minut.
-
3
Okapané těstoviny smícháme s plátky lanýžů, 1 lžící másla, polovinou strouhaného sýra a polovinou bešamelu. Vložíme do máslem vymazaného pekáčku, na těstoviny položíme plátky vařených ryb, druhou polovinu bešamelu smícháme s vývarem, který nám zbyl po vaření ryb a pokrm v pekáčku jím zalijeme. Zasypeme druhou polovinou strouhaného sýra a dáme zapéct. Pečeme 10 minut.