Opečená zelenina s bylinkami a sýrem
Suroviny
- 150 g Mozzarella
- 400 g Rajčata
- 25 ml Olej olivový
- 20 ml Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 2 ks Brambory
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Lilek
- 2 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 8 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 189 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 29.6 mg
- Draslík 762.4 mg
- Vláknina 17079.8 mg
- Vitamín A 17079.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudličky mrkve a kousky brambor povaříme dvě minuty v osolené vodě a slijeme je.
-
2
Na 20 ml oleje osmahneme jednu nasekanou cibuli a dva prolisované stroužky česneku pět minut. Vložíme nakrájená rajčata, protlak i oregano. Směs přivedeme k varu a na mírném ohni ji necháme vařit dvacet minut do zhoustnutí.
-
3
Dva plechy vymažeme olejem, na každý poklademe mrkev, brambory, pokrájené papriky bez semínek, plátky lilku, čtvrtky dvou cibulí a šest stroužků česneku. Potřeme je olejem, okořeníme a pečeme dvacet minut.
-
4
Do pekáčku dáme omáčku a zeleninu, posypeme je mozzarellou a pečeme v troubě ještě pět minut.