Kuřecí souvlaki
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 14 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 97.1 mg
- Draslík 602.8 mg
- Vláknina 1107.4 mg
- Vitamín A 1107.4 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa bez kosti nakrájíme na malé kousky.
-
2
Do misky si vymačkáme šťávu z limetky (30 ml), přidáme utřený česnek, olivový olej, sůl, pepř, bílý vinný ocet, mletá hořčičná semínka, chilli koření a čerstvou šalvěj. Řádně smícháme a přidáme kuřecí kousky.
-
3
Maso necháme v marinádě 3-4 hodiny naložené.
-
4
Potom kuře restujeme na velkém plameni 10-15 minut.
-
5
Pokud budeme chtít grilovat, napícháme kuřecí kousky na jehly a grilujeme, dokud se kuře nepropeče, asi 10-15 minut. Jehly na grilu otáčíme, aby se maso udělalo ze všech stran.