Těstoviny s plody moře a avokádem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 5.6 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Pažitka
  • 200 g Garnát obecný
  • 500 g Mušle srdcovky
  • 350 g Těstoviny Bucatini
  • 18 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Avokádo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 631 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 796 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 104.7 mg
  • Draslík 418.6 mg
  • Vláknina 8752.5 mg
  • Vitamín A 8752.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme ocásky garnátů. Čepelí nože otevřeme hřebenatky, vyřízneme bílou i oranžovou část, rychle je opláchneme, bílé části překrojíme na poloviny.

  • 2

    Očistíme cibulky a na jemno nasekáme. Opereme pažitku a pokrájíme. Oloupeme a vypeckujeme avokádo, dužinu pokrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Do pánve dáme máslo a lžíci oleje, na této směsi osmažíme nasekané cibulky tak, aby nám nezhnědly. Přidáme kostičky avokáda, krátce je osmažíme. Do nepřilnavé pánve nalijeme 2 lžíce oleje a 1 minutu na něm smažíme hřebenatky tak, aby byly po obou stranách mírně dozlatova. Osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem.

  • 4

    Do jiné pánve nalijeme zbývající olej, rozehřejeme ho a za občasného zamíchání na něm 2-3 minuty smažíme ocásky garnátů. Osmažené ocásky a pokrájené hřebenatky přidáme do směsi avokáda a cibulek, vše posypeme pokrájenou pažitkou.

  • 5

    V hrnci uvaříme těstoviny. Scedíme je a smícháme s připravenou omáčkou. Přidáme 2-3 lžíce vody, ve které se vařily, a všechno promícháme. Podáváme horké.

Komentáře k receptu