Salát s pečenými bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 45 g
- Sodík 811 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 949.7 mg
- Vláknina 12345 mg
- Vitamín A 12345 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory vaříme ve vroucí vodě do měkka cca 10 minut. Scedíme a vrátíme zpět do hrnce.
-
2
Olivový olej smícháme s tymiánem a mletou paprikou a směs promícháme s teplými bramborami. Brambory v marinádě důkladně obalíme.
-
3
Slaninu poklademe pod gril rozehřátý na střední teplotu a cca 5 minut pečeme dokřupava. Plátky slaniny během pečení obracíme.
-
4
Brambory grilujeme v grilovací pánvi, během pečení obracíme.
-
5
Zálivku připravíme z majonézy, octa, česneku a nasekané petrželky a přidáme k ostatním přísadám. Osolíme, opepříme a promícháme.
-
6
Salát přelijeme zálivkou, ozbobíme petrželkou a teplý podáváme. Salát je možné podávat i vychlazený.