Salát s pečenými bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 20 g Paprika mletá pálivá
  • 100 g Anglická slanina
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 80 g Majonéza
  • 70 ml Olej olivový
  • 25 ml Ocet vinný
  • 1 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 811 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 949.7 mg
  • Vláknina 12345 mg
  • Vitamín A 12345 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory vaříme ve vroucí vodě do měkka cca 10 minut. Scedíme a vrátíme zpět do hrnce.

  • 2

    Olivový olej smícháme s tymiánem a mletou paprikou a směs promícháme s teplými bramborami. Brambory v marinádě důkladně obalíme.

  • 3

    Slaninu poklademe pod gril rozehřátý na střední teplotu a cca 5 minut pečeme dokřupava. Plátky slaniny během pečení obracíme.

  • 4

    Brambory grilujeme v grilovací pánvi, během pečení obracíme.

  • 5

    Zálivku připravíme z majonézy, octa, česneku a nasekané petrželky a přidáme k ostatním přísadám. Osolíme, opepříme a promícháme.

  • 6

    Salát přelijeme zálivkou, ozbobíme petrželkou a teplý podáváme. Salát je možné podávat i vychlazený.

Komentáře k receptu