Indický salát z brambor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 2 g
- Sodík 606 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 1528.9 mg
- Vláknina 20611 mg
- Vitamín A 20611 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84.2 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve vroucí vodě 10 minut doměkka. Scedíme a odložíme.
-
2
V jiném hrnci povaříme 2 minuty ve vroucí vodě brokolici, scedíme a přidáme k bramborám.
-
3
Zeleninu necháme zchladnout. Přidáme mango nakrájené na kostičky, jarní cibulku. Vše osolíme, opepříme a promícháme.
-
4
V malé misce připravíme zálivku z římského kmínu, koriandru, mangového čatní, nízkotučného jogurtu, čerstvého zázvoru a čerstvého koriandru. Hotovou zálivku promícháme s bramborovou směsí. Dáváme pozor, abychom brambory a brokolici příliš neponičili.
-
5
Salát je možné ihned podávat.