Polévka z batátů se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1759 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 94.2 mg
- Draslík 909.7 mg
- Vláknina 14103.2 mg
- Vitamín A 14103.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.3 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 76.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme máslo na střední teplotu. Přisypeme cibuli, pórek a za stálého míchání opékáme 3 minuty, až zelenina lehce změkne. Přidáme batáty. Za stálého míchání restujeme 5 minut. Přilijeme vývar, přidáme petrželku, bobkový list, dochutíme solí a pepřem. Polévku přivedeme do varu, snížíme teplotu a cca 30 minut pozvolna dovaříme. Hrnec odstavíme a necháme zchladnout. Odstraníme bobkový list.
-
2
Polovinu polévky rozmixujeme dohladka, vrátíme zpět do hrnce, zamícháme s nepromixovanou polovinou. Vše promícháme se smetanou. Polévku necháme 5 minut prohřát a zapracujeme sýr. Polévka se nesmí vařit.
-
3
Hotovou polévku posypeme sýrem. Podáváme s čerstvým pečivem.